Rödbetspaj

Rödbetspaj

30 minEnkelt
286,20 kr
6 portioner15,67 kr per portion
Spännande paj med bland annat rödbetor och honung. Vegetarisk.

1 stÄgg
0,5 mskHonung Flytande
4 stRödbetor Färsk
0,5 dlSolroskärnor
2 dlGräddfil
4 dlRiven Ost
0,5 tskTimjan - torkad
Pajskal
0,75 dlKruskakli
1 dlKvarg Naturell
2,5 dlVetemjöl
100 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Mixa ingredienserna för pajskalet i en matberedare. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten, om det behövs. Låt vila i minst 30 minuter i kylen innan du trycker ut den i en form, naggar och förgräddar i 10 minuter i 200°C. (Det funkar även bra att trycka ut degen och låta hela pajformen stå i kylen.)

Koka rödbetorna mjuka (med skal på). Det tar ca 45 minuter. Spola i kallt vatten, skala och skiva dem tunt.

Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, 1 krm salt och 1/2 tsk peppar.

Lägg rödbesskivorna i det förgräddade pajskalet, täck med fyllningen.

Grädda i mitten av ugnen i 30–40 minuter, eller tills pajen ser klar ut.

Strö över solrosfrön vid servering. Garnera med färsk timjan om du vill. Servera med grönsallad.