Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Rödbetsfrittata med fetaost och valnötssallad

Foto: Sanna Livijn Wexell Rödbetsfrittata med fetaost och valnötssallad

Laga en härlig frittata på rödbetor, fetaost och timjan som serveras med en fräsch sallad toppad med valnötter. Snabblagat och enkelt, en perfekt vardagsmiddag. (Tastelines vegokasse v48 2016) (MatHems vegetariska matkasse v47 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Frittata: Skär rödbetorna i mindre bitar.
3. Skala och grovhacka rödlök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken med rödbetorna ca 2-3 min.
4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och grönsaksbuljong. Repa av timjanblad och tillsätt i äggsmeten. Slå äggsmeten över rödbetorna i pannan och låt steka på medelvärme ca 10 min. Smula över bitar av fetaost och lite salt och peppar och grädda i ugn ca 5 min.

5. Sallad: Koka upp vatten i en kastrull och värm haricots vertsen snabbt så att de tinar och blir varma, men behåller sin spänst och fina gröna färg. Sila av dem och spola kalla.
6. Lägg upp sallad och haricots verts på ett fat och ringla lite olja och pressa citronsaft över. Toppa med valnötter och lite svartpeppar.   Servera till rödbetsfrittatan.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 766 kcal, 28 g protein, 61 g fett, 24 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst