Rödbetsbiffar med fetaost  och coleslaw

Rödbetsbiffar med fetaost och coleslaw

50 minEnkelt
428,25 kr
4 portioner22,54 kr per portion
Röda saftiga biffar som nästan ser ut som kött. De är inte bara saftiga och smakrika, de har också en härlig konsistens. Biffarna passar perfekt att äta som burgare med bröd, men här serveras dem i stora salladsblad tillsammans med en coleslaw och lite avokado och rostade frön.

Coleslaw
1 tskHonung Flytande
0,5 tskHavssalt
2 stVanliga morötter
1 dlYoghurt Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskÄppelcidervinäger
0,5 stVitkål
Rödbetsbiffar
0,5 tskSvartpeppar Malen
350 gRödbetor Färsk
150 gHavregryn
10 gBasilika - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskHavssalt
2 stÄgg
200 gFetaost
2 mskOlivolja
1 stGul lök
Till servering
1 stIsbergssallat
1 dlGroddar
1 stAvokado
Instruktioner
1

Grovriv rödbetorna, grovhacka basilikan, finhacka lök och vitlök och lägg allt i en stor skål tillsammans med havregryn och olivolja. Knäck i äggen, smula i feta osten, tillsätt salt och peppar och blanda väl.

Täck över skålen och ställ den i kylskåpet. Låt stå i minst 30 minuter eller tills havregrynen har absorberat all vätska. Gör coleslawen under tiden. Häll yoghurt, äppelcidervinäger och honung i en skål, salta och peppra och rör om. Riv eller strimla vitkål och morötter och lägg det i skålen. Blanda väl och ställ åt sidan.

Forma 6–8 stora rödbetsbiffar med händerna. Hetta upp en matsked olivolja i en stor stekpanna med non­stick­beläggning på medelvärme. Stek biffarna i några minuter eller tills undersidan är gyllenbrun. Vänd försiktigt på biffarna och stek andra sidan. Servera rödbetsbiffarna med salladsblad, skivad avokado, coleslaw, groddar och frön.

Bild:

David Frenkiel