Riswok med limeyoghurt och cashewnötter
Mari Bergman

Riswok med limeyoghurt och cashewnötter

30 minEnkelt
236,65 kr
4 portioner15,53 kr per portion
Superenkel wok med massor av goda grönsaker och en frisk limeyoghurt. Cashewnötterna på toppen tillför en härlig crunch.

Riswok
280 gMajskorn
1 stRöd Paprika
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBroccoli Färsk
3 dlBasmatiris
50 gCashewnötter Naturella
3 mskJapansk soja
1 krmSalt Fint
250 gEdamamebönor
Limeyoghurt
1 stLime
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Riswok: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Lägg sedan över det kokta riset på en tallrik och låt det svalna.

2

Skölj och skär broccolin i små buketter. Skölj och tärna paprikan smått. Skala och finhacka vitlöken och sila av vattnet från majsen.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsaker och sojabönor med vitlöken på medelhög värme. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt soja och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

4

Grovhacka nötterna och strö över vid servering.

5

Limeyoghurt: Blanda yoghurt med honung och riv i limeskal och pressa i saft. Servera limeyoghurten till riswoken.

Näringsvärde: 669 kcal, 21 g protein, 23 g fett, 85 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi