Riswok med ägg och cashewnötter

Riswok med ägg och cashewnötter

20 minEnkelt
296,50 kr
4 portioner14,40 kr per portion
Asiatisk riswok med ägg och cashewnötter går på ett kick att slänga ihop.

Tillbehör
1 stLime
100 gCashewnötter Naturella
Dippsås
1 tskHonung Flytande
0,5 dlJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
Wok
300 gVanliga morötter
2 mskRapsolja
2 stÄgg
100 gFärska champinjoner
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
200 gVitkål
3 dlBasmatiris
0,25 stPurjolök
2 mskJapansk soja
2 krmChiliflakes
1 mskFärsk ingefära
1 stBroccoli Färsk
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Wok: Skala och finhacka vitlöken. Skala en bit ingefära och riv den fint på ett rivjärn. Skala morötter och skär dem i slantar. Dela broccolin i buketter, skala bort de träiga på stammen och skär den i mindre bitar. Skär vitkålen i bitar och purjolöken i ringar. Dela svampen i 4 delar.

2

Värm upp en wokpanna med oljan. Fräs vitlöken och hälften av den rivna ingefäran (resten används i dippsåsen) tillsammans med chilikryddan i ca 1 min. Tillsätt grönsakerna och fräs ytterligare i ca 5 min. Krydda med lite salt. Slå i äggen och rör om. Blanda i det kokta riset minnan äggen har stelnat och stek ihop under omrörning ca 2 min. Vänd ner soja i riset och blanda om, se till så att den fördelar sig jämt.

3

Dippsås: Blanda soja med honung och resten av den rivna ingefäran.

Servera riswoken med limeklyftor, cashewnötter och dippsås.

Näringsvärde: 572 KCAL 14 G PROTEIN 21 G FETT 68 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd