Recept | Efterrätt och Godis | Ris, Gryn & Mjöl

Ris ala Malta

Foto: Susanna Livijn Wexell Ris ala Malta

Hemgjord ris ala Malta blir allra godast, men du kan naturligtvis använda färdig risgrynsgröt om tiden är knapp.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Koka upp riset med salt och vatten i en gryta under lock i ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock i 30-40 minuter, håll koll så att det inte bränns i botten.

Låt gröten kallna.
Vispa grädden och vänd ner i den kalla gröten, smaka av med florsocker och vaniljsocker.

Servera ris ala Malta med saftsås eller färska frukter och bär.


Varor du kanske har hemma?

Ca 20,20 kr/port Summa 80,80 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst