Ricottacannelloni i mustig tomatsås
Mari Bergman

Ricottacannelloni i mustig tomatsås

1 tEnkelt
182,50 kr
4 portioner28,66 kr per portion
Vegetariskt och gott! Cannellonis med ricotta- och spenatfyllning.

Cannelloni
2 tskCitron
250 gPasta Cannelloni
450 gSpenat Hackad Fryst
500 gRicottaost
0,5 stGul lök
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Tomatsås
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stGul lök
2 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGrönsaksbuljong
370 gVatten
1 mskBalsamvinäger
400 gHela Tomater Konserverade
1 krmSalt Fint
1 krmStrösocker
1 tskTorkad oregano
Sallad
1 mskVinäger
1 stKvisttomater
1 stIsbergssallat
2 mskOlivolja
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Cannelloni: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med spenaten. Krydda med en nypa salt och peppar. Häll av spenaten på en tallrik och låt den svalna.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken hastigt tillsammans med oreganon. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs 10 sekunder under omrörning på ganska hög värme. Sänk värmen och tillsätt de hela tomaterna, vatten, buljong, socker, salt och peppar. Låt såsen småputtra på svag värme under lock ca 10 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer. Smaka av och krydda ev mer. Häll hälften av såsen i en stor ugnsfast form.

4

Cannelloni: Blanda spenaten med ricottaost, citronsaft, salt och svartpeppar till en jämn röra. Lägg röran i en spritspåse eller i en kraftig fryspåse. Skär ett snitt längst ner på påsen och fyll pastarören med spenat- och ricottaröran. Håll pastarören med ena sidan mot handflatan och fyll på från spritspåsen med andra handen tills det är riktigt fullt. Lägg dem i formen och häll över resten av tomatsåsen. Sätt in i ugnen ca 30 min.

5

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurka och tomat i bitar. Lägg i en skål och ringla över olja och vinäger.

Servera ricottacannellonin med din sallad.

Näringsvärde: Kcal: 593 Fett: 35 g Protein: 28 g Kolhydrater: 32 g

Bild:

Linnea Swärd