Ricottabiffar i tomatsås med zucchinisallad
Mari Bergman

Ricottabiffar i tomatsås med zucchinisallad

45 minEnkelt
353,30 kr
4 portioner46,74 kr per portion
Helt fantastiska biffar på ricotta som du bara måste testa att laga. Den lite heta zucchinisalladen passar perfekt till.

Tomatsås
0,5 stBasilika - färsk
0,5 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
400 gPasserade Tomater
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Ricottabiffar
500 gRicottaost
1 mskOlivolja
1,5 tskSalt Fint
4 mskVetemjöl
50 gParmesanost
0,5 stBasilika - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
Tillbehör
3 dlMathavre
Zucchinisallad
50 gPinjenötter
1 stZucchini
0,5 stPersilja - färsk
0,5 stCitron
0,5 mskOlivolja
2 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken hastigt i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatsås och låt den puttra på svag värme under lock.

2

Tillbehör: Koka mathavret enligt anvisning på förpackningen.

3

Ricottabiffar: Riv parmesanost och blanda med ägg, mjöl, ricottaost, salt och peppar. Skölj och finhacka basilika och blanda i smeten.

4

Hetta upp rejält med olja i en stekpanna och klicka ut små biffar av smeten med en sked. Stek varje biff ca 3-4 min på båda sidor på medelhög värme. Lägg över dem på ett fat med hushållspapper för att få bort överflödig olja.

5

Zucchinisallad: Grovriv zucchinin och pressa ur lite vätska. Strö ut zucchinin på ett fat. Riv över citronskal och pressa över saft. Skölj och finhacka persilja och strö över. Tillsätt lite chiliflakes och salt och ringla över lite olja. Toppa med pinjenötter.

Grovhacka basilikan och blanda i tomatsåsen. Häll upp tomatsåsen på ett djupt fat och lägg i ricottabiffarna. Servera med mathavre och zucchinisallad.

Näringsvärde: 755 kcal, 28 g protein, 22 g fett, 107 g kolhydrater.

Bild:

Asel Al Baldawi