Recept från kokböcker

Här bjuder vi på recept från utgivna kokböcker, passa på att laga mat som ett riktigt proffs och inspireras av allt från fina 3-rättersmiddagar till enkla middagstips, drinkar och ljuvliga desserter.

Cake Hero

Kanelbullar med frosting

Ca 61,77 kr/port
port

Blåbärsmuffins

Ca 118,89 kr/port
port

Recept ur "Cake Hero" av Roy Fares

Med Roy Fares bok "Cake Hero" är det enkelt att bli en hjälte i köket, i alla fall då det kommer till desserter och efterrätter! Boken är underhållande för såväl liten som stor och bjuder på enkla steg-för-steg som får oss att lyckas! Njut av ca 35 recept på bullar, tårtor och bakelser. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Wolfgang Kleinschmidt.


Jordgubbstårta

Ca 144,76 kr/port
port

Prinsesstårta

Ca 240,64 kr/port
port

Pop-tarts med jordnötssm...

Ca 85,33 kr/port
port

Små stunder med systrarna von Sydow

Kladdkaka med sötpotatis

Ca 233,57 kr/port
port

Ugnsbakade persikor Geor...

Ca 10,43 kr/port
port

Recept ur "Små stunder med systrarna von Sydow"

I ”Små stunder av systrarna von Sydow” bjuds vi på drygt 40 stycken snabblagade snacks och nyttigare sötsaker som ger dig rätt energi i vardagen. Boken ger oss massor av inspiration och tips om hur vi kan göra smarta och hälsosamma val. Här bjuds vi på fyra recept ur boken, som ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Rickard Rönnerstam samt skriven av Amy von Sydow och Ebba Kleberg von Sydow.

Marinerad jordgubbssalla...

Ca 60,95 kr/port
port

Chokladdoppade kokosbars

Ca 131,90 kr/port
port

Studentköket

Superlätt veggie-omelett

Ca 27,12 kr/port
port

Kryddig korma

Ca 29,54 kr/port
port

Recept ur "Studentköket"

Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid är tillbaka med en smart kokbok för studenter, med enkla, snabba och bra recept efter vägen kan man laga god och nyttg mat från grunden. 
I boken finns ca 60 recept i kapitel som "Save my busy day", "easy being green" och "wrap it up". "Studentköket" innehåller även fina tips om råvaror samt vad man kan laga tillsammans med sina vänner. Boken ges ut av Ordalaget Bokförlag.

Grekiska gyros

Ca 43,63 kr/port
port

Kladdkakemuffins

Ca 99,73 kr/port
port

Champinjoncrêpes

Ca 18,60 kr/port
port

Du är min bästa vän.....

Kapten Haddock, helgrill...

Ca 23,07 kr/port
port

Påskchokladtårta

Ca 21,32 kr/port
port

Recept av Martina Haag & Clara Block Hane

Kokboken med det långa men härliga namnet: Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig", bjuder på inspirerande recept och härliga betraktelser. Förutom trevliga recept som vi gärna testar så får den oss att le - en perfekt bok att ge till en god vän, eller att laga ett recept utifrån och bjuda hem den där vännen! Boken är fotograferad av Johanna Åkerberg Kassel och ges ut av Bonnier Fakta.

Helgrillad ryggbiff med ...

Ca 490,81 kr/port
port

Magisk misomarinerad sot...

Ca 82,58 kr/port
port

Gourmetvego

Pumparavioli med gremola...

Ca 19,89 kr/port
port

Grön sparris med pochera...

Ca 32,11 kr/port
port

Recept ur "Gourmetvego"

Jennie Benjaminsson har skrivit och gett ut flera kokböcker, hon är utbildad kock och deltog (kom 2:a) i första säsongen av Sveriges Mästerkock. I den senaste boken ”Gourmetvego” hittar vi lyxiga menyer med det lilla extra gällande både smak och presentation, skapade av Jennie Benjaminsson och Katarina Di Leva, som även fotat. Boken ges ut av Norstedts. Ett hett boktips för dig som vill skapa en riktigt läcker vegetarisk meny!

Helbakad blomkål med grä...

Ca 104,96 kr/port
port

Drottningrulltårta med s...

Ca 219,76 kr/port
port

Ekstedt över öppen eld

Blåbärssmulpaj

Ca 11,50 kr/port
port

Sallad på karamelliserad...

Ca 26,94 kr/port
port

Recept ur "Ekstedt över öppen eld"

Ekstedt över öppen eld - recept för det analoga köket, här får du förutom frestande recept även ta del av hur man gör upp en eld, vilken ved som är bäst och varför maten blir så god i gjutjärnsgrytor. Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest framgångsrika kockar som vi är van vid att se i tv-rutan mellan varven. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Max & Liz Haarala Hamilton.

Fyllda ägghalvor med räk...

Ca 45,19 kr/port
port

Kryddig färskost

Ca 3,35 kr/port
port

Baka med godis

Chokladbräck med polkakr...

Ca 49,38 kr/port
port

Kolafudge

Ca 62,19 kr/port
port

Recept ur "Baka med godis"

Gillar du godis och bakverk? Då är den här boken garanterat något för dig! Här kombinerar författaren Jenny Warsén härliga bakverk med en touch av godis - en bok med snygga recept som kittlar smaklökarna.

"Baka med godis" ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Ulrika Pousette.

Chokladfudge med polkakr...

Ca 82,30 kr/port
port

Kolabitar

Ca 33,92 kr/port
port

Biskiver med daim

Ca 161,42 kr/port
port

Fest på 30 minuter

Råbiff

Ca 112,93 kr/port
port

Fikon med ricotta och ho...

Ca 12,17 kr/port
port

Recept ur "Fest på 30 minuter"

Fest på 30 minuter är boken för dig som kanske tycker det är lite svårt att laga mat, men gärna vill bjuda hem folk! Den är även för dig som vill ha fest, men har slut på inspiration.  

Här hittar du fantastiska menyer, fina festtips och knep på hur du snabbt får iordning inför festen där hemma.


Ljummen pumpasallad med ...

Ca 49,46 kr/port
port

Burrata med pistaschnött...

Ca 43,95 kr/port
port

Lammfilé med timjan och ...

Ca 99,09 kr/port
port

Smarta snacks

Frysta jordnöts- och cho...

Ca 19,11 kr/port
port

Grön sojabönsröra med yo...

Ca 7,17 kr/port
port

Recept ur boken "Smarta snacks"

I boken ”Smarta snacks” ger Eleonora von Essen tips på planering och förberedelser så att vi klarar av den stressiga vardagen med hjälp av småätande, som dessutom inte innehåller en massa raffinerat socker, tillsatser och tomma kolhydrater. Här finns istället inspirerande recept med bär, fröer, nötter och massor av annat gott!

Boken är fotograferad av Björn Tesch och ges ut av Tukan Förlag.

Citronpopcorn & heta BBQ...

Ca 179,84 kr/port
port

Godisremmar

Ca 32,57 kr/port
port

I det enkla bor det goda

Ossobuco

Ca 82,03 kr/port
port

Svampsoppa med rökt fläs...

Ca 31,64 kr/port
port

Recept ur "I det enkla bor det goda"

I boken "I det enkla bor det goda" av Ernst Kirchsteiger får vi följa med på en resa genom minnen, platser och personer som betytt mycket för författarens matlagning. 
Här finns recept från Sverige, Italien och Österrike, tre länder med skilda matkulturer men som ändå har den enkla, goda och mättande maten gemensamt.

Boken är fotograferad av Ulrika Ekblom och ges ut av Bonnier Fakta.

Gratinerade havskräftor

Ca 88,30 kr/port
port

Saltimbocca

Ca 107,17 kr/port
port

Timjanstekt fläskkarré m...

Ca 56,14 kr/port
port

Ett stekt ägg är också middag

Majonnäs

Ca 0,73 kr/port
port

Butternutrisotto

Ca 48,30 kr/port
port

Recept av Siri Barje

"Ett stekt ägg är också middag" innehåller allt från snabblagat och enkelt till långkok maträtter som imponerar. 

Smörgåsar, soppa, tips till lunchlådor och goda såser - en bra bok till hemmakocken, helt enkelt.

Boken är skriven av Siri Barje och ges ut av Bonnier Fakta.

Panerad aubergine

Ca 93,01 kr/port
port

Löskokt ägg

Ca 2,49 kr/port
port

Auberginelasagne med crè...

Ca 40,58 kr/port
port

Potatis, jordens guld

Bakad potatis med skagen...

Ca 45,29 kr/port
port

Krämig potatisgratäng

Ca 14,44 kr/port
port

Recept av Lena Djuphammar & Pernilla Rönnlid

Potatis är ett klassiskt tillbehör som passar till i stort sett allt! Med hjälp av boken "Potatis: jordens guld. Recept, sorter, odling" som ges ut av Ordalaget Bokförlag och är skriven av Pernilla Rönnlid och Lena Djuphammar, får vi en riktig djupdykning i potatissorter, odling och massor av smarriga recept.

Här utmed har vi valt ut några av våra favoritrecept.

Tryffelstänkt duchessepo...

Ca 7,39 kr/port
port

Pitepalt

Ca 45,24 kr/port
port

Hasselbackspotatis

Ca 3,74 kr/port
port

Grill - stora boken om att grilla

Grillad fläskkotlett med...

Ca 38,05 kr/port
port

Grillade ribs

Ca 43,21 kr/port
port

Recept ur "Grill - stora boken om att grilla"

Kött, fågel, fisk, desserter, såser - "Grill - stora boken om att grilla" rymmer allt från smakrika såser till saftiga köttbitar och bra med allmänna tips om hur du lyckas med din grillning.

Boken ges ut av Bonnier Fakta, är skriver av Jens Linder och fotograferad av Stefan Wettainen.

Ölmarinerade lammkotlett...

Ca 67,54 kr/port
port

Rökgrillad lax

Ca 45,08 kr/port
port

Grillad aubergine

Ca 9,98 kr/port
port

Safta och sylta

Jordgubbssaft

Ca 170,47 kr/port
port

Jordgubbssylt

Ca 163,05 kr/port
port

Recept från "Safta och sylta"

Lär dig att sylta och safta som ett proffs! Här lyfter vi fram några recept från boken ”Sylta och safta” av Malin Landqvist. Boken innehåller mängder med tips och tricks för att lyckas med saft, sylt, marmelader och annat där hemma.

Safta och sylta ges ut av Bonnier Fakta.

Blåbärssylt

Ca 383,52 kr/port
port

Lemonad

Ca 59,70 kr/port
port

Lingonsylt

Ca 61,20 kr/port
port

Det blir bara pannkaka

Saffranspannkaka med yog...

Ca 16,83 kr/port
port

Bananpannkakor med jordn...

Ca 29,99 kr/port
port

Recept från "Det blir bara pannkaka"

Pannkaka i alla dess former, en given bok för pannkaksälskaren. I boken bjuder författaren Annika Goldhammer på spännande pannkakskombinationer med smak av både sött och salt. Vi har valt ut några favoriter ur "Det blir bara pannkaka" som du får ta del av här på sidan. ”Det blir bara pannkaka” är skriven och fotograferad av Annika Goldhammer och ges ut av bokförlaget Arena.

Raw pannkaka med cashewg...

Ca 192,85 kr/port
port

Teffpannkakor med acaiyo...

Ca 213,28 kr/port
port

BBQ

Grillad halloumi

Ca 20,80 kr/port
port

Thailändsk biffsallad

Ca 51,38 kr/port
port

Recept ur "BBQ"

I boken hittar vi mängder av spännande recept, en massa nya saker att lägga på grillen där allt från enkelhet möter lite mer avancerade, men inspirerande recept som vi ändå måste testa oss på.
Här delar vi med oss av bland annat grillad halloumi och en thailändsk biffsallad som får det att vattnas i munnen!

Boken "BBQ" är skriven av Ben O'Donoghue och ges ut av Norsteds förlag, den beskrivs som en hyllning för alla som älskar att grilla.

Grillad entrecote

Ca 94,15 kr/port
port

Beer can chicken

Ca 22,96 kr/port
port

Green Kitchen Stories

Halloumi- och grönsaksbu...

Ca 63,56 kr/port
port

Knapriga bananbitar

Ca 23,63 kr/port
port

Recept ur "Green Kitchen Stories"

Personerna bakom bloggen "Green Kitchen Stories", David och Luise, inspirerar oss till att laga mer vegetarisk mat! Njut av fantastiska recept, här finns både en moussaka på sötpotatis, krämig polenta med svamp och kronärtskocka tillsammans med den goda halloumi- och grönsaksburgaren som vi längtar efter.

Boken ges ut av Norstedts förlag.

Kall avokadosoppa

Ca 13,67 kr/port
port

Moussaka med sötpotatis ...

Ca 28,27 kr/port
port

Krämig polenta med svamp...

Ca 32,89 kr/port
port

100 fingerfood

Socca med ricotta, mande...

Ca 85,98 kr/port
port

Crostini med scaglione o...

Ca 105,17 kr/port
port

Recept från "100 fingerfood"

En bok för dig som vill variera plockmaten med annat än klassiska snittar. Här kan du bläddra och inspireras ur kapitlen som är uppdelade ibland annat kött, fisk, fågel och vegetariskt.

Många nya, spännande smårätter som vi bara måste testa!

”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag.

Bruschetta tonno rosso

Ca 89,14 kr/port
port

Crostini med zucchini, g...

Ca 161,06 kr/port
port

Gubbröra med krabba och ...

Ca 81,67 kr/port
port

Grilla Vego

Tidningsbakad majs med a...

Ca 5,23 kr/port
port

Sojagrillad fänkål med f...

Ca 10,60 kr/port
port

Recept ur "Grilla Vego"

Är det svårt att grilla vegetariskt? Inte alls! Trenden växer och vi blir mer och mer modiga på att lägga mer vegetariskt på grillen - i boken "Grilla Vego" av Paul Svensson finns mängder av vegetariska rätter som tillagas på grillen, njut av allt från goda varmrätter med sälta, till söta efterrätter som bakats fram på grillen.

”Grilla Vego” är skriven av Paul Svensson och ges ut av Norstedts förlag. Boken är fotograferad av Rickard Rönnerstam.

Rotgrillad ananas med ko...

Ca 40,51 kr/port
port

Hallon- och mandelkaka

Ca 25,71 kr/port
port

Portabellosandwich med v...

Ca 26,10 kr/port
port

Clean cooking

Kvass med citron, persik...

Ca 62,22 kr/port
port

Lammstek med chiliglaze,...

Ca 86,52 kr/port
port

Recept ur "Clean cooking"

Ren mat gjord av bra råvaror, utan gluten och mjölkprodukter. Svårt? Inte alls, dessutom är det både gott och fräsch. 

"Clean cooking" som är skriven av Elisabeth Johansson ges ut av Bonnier Fakta och innehåller allt från smoothies och juicer till burgare, pasta och förslag på goda efterrätter som du kan njuta av med gott samvete.

Rostbiff med glasnudlar,...

Ca 32,45 kr/port
port

Rawfood-morotskaka

Ca 187,46 kr/port
port

Raw food-brownie

Ca 0,00 kr/port
port

Fun dining

Gravad lax

Ca 47,19 kr/port
port

Ostron med äppelvinägret...

Ca 51,79 kr/port
port

Recept ur "Fun dining"

I sin senaste bok ”Fun dining” bjuder Elisabeth Johansson inte bara på goda och festliga recept, utan även på kul idéer om hur du kan servera rätterna, samt smarta tips på hur du får till det riktigt bra även med många gäster.

"Vårig middag på stranden", "Enkel kräftskiva i världsklass" och "Skaldjur easy way" är bara några av många fyndiga namn på olika temamiddagar i boken.

"Fun dining" ges ut av Massolit förlag och alla recepten är fotograferade av Susanna Blåvarg.

Kronärtskocka barigoule ...

Ca 27,65 kr/port
port

Rabarberkaka

Ca 40,47 kr/port
port

Tinas sommar

Lax med ingefära, krasse...

Ca 18,42 kr/port
port

Inlindad fläskfilé, söts...

Ca 51,86 kr/port
port

Recept ur "Tinas sommar"

"Tinas sommar" är fullproppad med god mat som kan ätas både hemma, på stranden, eller i trädgården. Här hittar du godaste sommarfrullen, sallader, fräscha såser, räkfrossa och mycket annat.

En perfekt bok för sommar och semester då man inte vill lägga alltför lång tid på att stå i köket.

"Tinas sommar" är skriven av Tina Nordström och ges ut av Bonnier Fakta. Foto: Charlie Drevstam.

Blandade bönor med tryff...

Ca 74,40 kr/port
port

Sommarrulltårta med citr...

Ca 52,90 kr/port
port

Vildsvin - 52 utsökta rätter från tryne till svans

Vildsvinsgryta med potat...

Ca 0,00 kr/port
port

Örtspäckad vildsvinsstek...

Ca 23,24 kr/port
port

Recept ur "Vildsvin - 52 utsökta rätter från tryne till svans"

Nyfiken på vildsvin? Då är detta boken för dig! Som titeln berättar får vi njuta av 52 recept från olika styckdetaljer av vildsvin. Följ med fotografen Stefen Wettainen på vildsvinsjakt och låt författarna Mikael Axell och Frida Ernsth berätta om hur du tar tillvara på vildsvinsköttet på bästa sätt.

Boken är fotograferad av Stefan Wettainen och ges ut av Massolit förlag.

Wallenbergare på vildsvi...

Ca 42,97 kr/port
port

Vildsvinskåldolmar med r...

Ca 22,10 kr/port
port

Från skott till stek

Gulasch med rönnbär, tim...

Ca 306,69 kr/port
port

ÄLGBURGARE MED KARAMELLI...

Ca 10,41 kr/port
port

Recept ur "Från skott till stek"

Spännande och inspirerande kokbok med härliga recept och intressant fakta. Boken innehåller ca 50 rätter som passar både nybörjaren i köket såväl som den mer erfarne. Här står bra råvaror i fokus och vi får lära oss att ta hand om köttet på bästa sätt.

"Från skott till stek" är skriven av Fredrik Lundberg, Charlie Bennet och Kristin Johansson. Boken är fotograferad av Charlie Bennet och ges ut av Norstedts förlag.

KRISTINS ÄLGCHILI

Ca 107,79 kr/port
port

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst