Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Råstekt potatis- och morotsslantar med stekt fläskkarré och parmesankräm

Foto: Linnea Swärd Råstekt potatis- och morotsslantar med stekt fläskkarré och parmesankräm

Rotfrukter i ugn med stekt karré och en ljuvlig parmesankräm. (Tastelines matkasse v33 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Potatis- och morötter: Skala och skiva potatis och morot tunt. Använd en mandolin om du har. Lägg skivorna på en ugnsplåt och ringla över olja och salt efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen i ca 25 min.

3. Parmesankräm: Finriv parmesanosten och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

4. Sallad: Skölj sallad och gurka. Skär salladen i mindre bitar och skär gurkan i skivor. Blanda samman och ringla över lite olja och vinäger.

5. Salta och peppra karréskivorna efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek köttet på båda sidor på medelhög- till hög värme tills de är helt genomstekta.

Servera kotletterna med potatis- och morotsslantar, sallad och parmesankräm.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
605 KCAL
49 G PROTEIN
26 G FETT
41 G KOLHYDRATER

Ca 61,86 kr/port Summa 247,45 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst