Recept | Brunch | Fläskkött

Raggmunk med knaprigt bacon

Foto: Linnea Swärd Raggmunk med knaprigt bacon

Gör gärna dina egna rårörda lingon. Mosa ihop tinade lingon och tillsätt så mycket socker som du önskar. (Tastelines Barnkasse v52 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Raggmunk: Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisen och riv dem grovt på ett rivjärn. Blanda ihop äggen med mjölk och vetemjöl. Tillsätt salt och svartpeppar. Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten.
2. Hetta upp en panna med olja och stek stora eller små raggmunkar. Gör du stora kan du ta hjälp av en tallrik när du ska vända sida. Förvara raggmunkarna i en ugnsfast form i ugnen så håller de värmen bra.

3. Kålsallad: Strimla vitkålen tunt, använd en mandolin, osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Lägg kålen i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och en nypa salt och peppar.

4. När raggmunkarna är klara steker du baconet knaprigt i pannan utan fett. Lägg över baconet på lite hushållspapper strax innan servering för att få bort överflödigt fett.

5. Servera dina raggmunkar med bacon, kålsallad och rårörda lingon.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
Kcal: 793
Fett: 34 g
Protein: 32 g
Kolhydrater: 83 g

Ca 43,31 kr/port Summa 173,25 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst