Rabarberpaj med kardemumma och ingefära med mandelsmul
Mari Bergman

Rabarberpaj med kardemumma och ingefära med mandelsmul

50 minEnkelt
198,80 kr
8 portioner3,86 kr per portion
Denna glutenfria smulpaj bygger på en smuldeg av havregryn och mandelmjöl. I fyllningen hittar vi kardemumma, lite ingefära och rikligt med rabarber vilket gör pajen magisk. Rabarberpajen är både krispig och god samt busigt enkel att laga.

Mandelsmuldeg
3 dlMandelmjöl
1 dlRåsocker Strö
3 dlHavregryn Glutenfri
150 gMat & Bak Smör
Rabarberfyllning
1 tskRåsocker Strö
125 gFärsk rabarber
0,5 mskMat & Bak Smör
3 krmKardemumma Mald
3 krmIngefära Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg.

3

Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning.

4

Lägg rabarberna i en pajform och smula över degen.

5

Grädda i ca 35-40 minuter.

Bild:

Susanna Livijn Wexell