Quesadillas med tacofärs och guacamole
Mari Bergman

Quesadillas med tacofärs och guacamole

30 minEnkelt
209,70 kr
4 portioner37,97 kr per portion
Den här rätten kommer garanterat bli en favorit hos alla i familjen. Perfekt till fredagsmyset.

Tillbehör
0,5 stRomansallat
Guacamole
0,5 stLime
1 krmSalt Fint
1 stAvokado
2 mskOlivolja
1 stVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Quesadillas
1 mskOlivolja
0,75 tskSalt Fint
320 gTortilla Wrap
500 gKöttfärs - Nöt
1 tskSpiskummin
1 tskPaprikakrydda
150 gRiven Ost
1,5 tskTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 tskStrösocker
230 gTacosås
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader.

2

Guacamole: Mixa samman avokadokött, en liten vitlöksklyfta, olja och limeskal- och saft till en röra med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3

Quesadillas: Bryn färsen i olja tillsammans med paprikapulver, spiskummin, oregano, socker, salt och peppar på medelhög värme.

4

Lägg ut 4 av tortillabröden på en skärbräda och bred ett jämt lager av tacosås på varje bröd. Fördela färsen ovanpå och strö över riven ost. Lägg de andra 4 bröden över och tryck ihop.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje tortilla ca 2 min på varje sida så att de blir fint gyllene. Förvara dem i ugnen medan du gör resten.

6

Tillbehör: Skölj och strimla salladen.

Dela varje tortilla i 4 tårtbitar och servera tillsammans med guacamole och strimlad sallad.

Näringsvärde: 786 kcal, 43 g protein, 46 g fett, 48 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell