Puttes pannbiffar i tomatsås
Mari Bergman

Puttes pannbiffar i tomatsås

30 minEnkelt
367,50 kr
4 portioner52,03 kr per portion
Genom att smaksätta biffarna med citronskal och salvia så blir dessa biffar fräscha och ruskigt goda. Perfekt familj- och vardagsrätt som dessutom är både snabb och lättlagad.

Biffar
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
1 stCitron
0,5 mskMat & Bak Smör
3 krmSvartpeppar Malen
1 dlMellanmjölk
500 gKöttfärs - Nöt
1 tskSalvia - torkad
2 mskPotatismjöl
0,5 stBasilika - färsk
Tillbehör
1 stBroccoli Färsk
4 dlLångkornigt Ris
50 gParmesanost
Sås
0,5 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök
1 dlVispgrädde
400 gKörsbärstomater Konserverade
0,5 tskTorkad oregano
1,5 mskTomatpuré
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskBasilika - torkad
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Biffar: Riv skalet från citronen. Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt, och svartpeppar. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färs och sköljd finhackad basilika. Blanda runt och forma 4-6 st biffar.

3

Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Sås: Skala och finhacka vitlök. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan från biffarna och slå på körsbärstomaterna och tillsätt tomatpuré. Krydda med oregano, basilika, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer. Tillsätt grädde, blanda runt, smaka av, och slå sedan såsen över biffarna.

5

Tillbehör: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Förväll buketterna i lättsaltat vatten i en kastrull på spisen ca 3-4 min.

Servera biffarna i tomatsås med riven parmesanost, ris och broccolibuketter.

Bild:

Linnea Swärd