Pulled lax med picklad rödlök och tropisk salsa
Mari Bergman

Pulled lax med picklad rödlök och tropisk salsa

40 minEnkelt
488,60 kr
2 portioner73,56 kr per portion
Bjud på en superfräsch version av klassisk pulled pork! Pulled lax serveras här med picklad rödlök och en vacker tropisk salsa med avokado som kompletterar rätten med söta och syrliga toner. Tips! Tina laxen i kylen över natten.

Picklad rödlök
1 stRödlök
2 krmSalt Fint
1 tskHonung Flytande
1 mskVatten
0,5 stLime
Tillbehör
185 gTacochips
30 gSalladsmix
Pulled lax
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskVatten
0,5 tskSpiskummin
0,5 tskPaprikakrydda
300 gFärsk laxfilé
3 mskJapansk soja
1 tskHonung Flytande
2 mskOlivolja
Tropisk salsa
2 stSalladslök
2 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
0,5 stLime
0,5 stMynta - färsk
1 stAvokado
1 krmSalt Fint
1 stPassionsfrukt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Picklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering.

3

Pulled lax: Blanda soja, olivolja, honung, spiskummin, paprikapulver och vatten i en skål. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i marinaden.

4

Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på marinaden. Tillaga laxen i ugnen i ca 15 minuter.

5

Tropisk salsa: Tärna avokado och skölj och finstrimla salladslök. Lägg i en skål. Tillsätt passionsfrukt, sköljd och hackad mynta, limeskal- och saft samt olivolja. Vänd runt salsan så att alla smaker blandas. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.

6

Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochips och sallad.

Näringsvärde: 708 kcal. 35 g protein, 42 g fett, 44 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson