Prosciuttolindad kyckling med grönsallad & ris

Prosciuttolindad kyckling med grönsallad & ris

30 minEnkelt
343,70 kr
4 portioner43,52 kr per portion
Lufttorkad skinka är ett kul alternativ istället för bacon och självklart smakar det lika gott!

Tillbehör
0,5 stRomansallat
3 dlJasminris
Kyckling
2 mskBalsamvinäger
120 gLufttorkad Skinka
2 tskTorkad oregano
1 krmSvartpeppar Malen
0,2 stBasilika - färsk
1 tskSalt Fint
450 gKycklinglårfile Färsk
2 dlVispgrädde
1 mskKycklingfond
1 mskMat & Bak Smör
2 klyftaVitlök Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°.

Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop grädde, vinäger, fond och pressad vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Koka ris enligt anvisning på paketet. Gör en sallad på strimlad kruksallad, cocktailtomater och skalade och tunt skivade morötter. Ringla över lite olja och vinäger.

Strö lite färsk basilika över kycklingen när den är klar.