Recept | Huvudrätt | Korv

Prinsspett med melonsalsa

Foto: Sanna Livijn Wexell Prinsspett med melonsalsa

De här prinsspetten är barnsligt lätta att tillaga, supergoda och passar perfekt tillsammans med den goda, fruktiga melonsalsan. Servera med valfritt gryn som t.ex. bulgur eller quinoa. (Tastelines Barnkasse v43 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tillbehör: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.

3. Prinsspett: Skär de två majskolvarna i 8 skivor och skölj och skär zucchinin i halvmånar. Varva korv, majskolv och zucchini på 8 spett. Lägg spetten på en ugnsplåt och ringla lite olja över. Strö lite salt över majs och zucchini. Grilla i ugnen ca 10-15 min.

4. Melonsalsa: Skär bort skalet på melonen, dela den på mitten och gröp ur kärnhuset. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Tärna melon och gurka smått och blanda i en skål med passionsfrukt, limesaft och honung. Smaka av med en nypa salt.

Servera prinsspetten med melonsalsa och nykokt gryn.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 786 kcal, 24 g protein, 51 g fett, 56 g kolhydrater.

Ca 44,41 kr/port Summa 177,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst