Potatistortilla med matjessill, gräddfil och gräslök
Hemmakock

Potatistortilla med matjessill, gräddfil och gräslök

30 minEnkelt
205,70 kr
4 portioner35,16 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v28)Ett lite mer mättande sätt att servera vår klassiska matjessill! Är barnen sillvägrare är det ingen fara, tortillan är god även utan sill!

Till servering
3 dlGräddfil
0,5 stGräslök - färsk
400 gMatjessill
200 gKnäckebröd
Potatistortilla
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFärskpotatis
1 tskFlingsalt
6 stÄgg
3 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Borsta potatisen och skär den i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek potatisen mjuk på inte alltför hög värme. Vänd då och då.

Vispa ihop äggen med salt och peppar, och häll dem över potatisen. Lyft lite här och där så äggsmeten stelnar, och se till så att värmen inte är för hög så att tortillan bränns.

Vänd tortillan efter ett tag med hjälp av en tallrik och stek på andra sidan.

Servera med matjessill, gräddfil, fint klippt gräslök och knäckebröd.

Om du är orolig inför vändningsmomentet kan du istället låta tortillan steka färdigt i ugnen. Om du har en ugnsfast stekpanna, så ställer du in hela pannan. Annars häller du över potatisen i en ugnsfast form innan du häller på äggen.