Potatissoppa med parmesan
Mia Troberg

Potatissoppa med parmesan

45 minEnkelt
181,75 kr
4 portioner21,04 kr per portion
Lättlagad och billig soppa som passar perfekt som vardagsmat. Ett bra vegetariskt alternativ för den som vill äta mindre kött. Smaklig spis!

Soppa
1 stGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskVit balsamvinäger
600 gPotatis Mjölig
9 dlVatten
1 klyftaVitlök
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskOlivolja
1,5 dlParmesanost
1 stLagerblad
1 stPurjolök
1 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
1 stSurdegsbröd
Instruktioner
1

Skär purjon på längden och skölj den ordentligt. Skala vitlöken. Hacka purjo och vitlök. Skala potatisen och skär i mindre bitar.

2

Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis och lagerblad. Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka på svag värme i ca 25 minuter tills potatisen blivit mjuk.

3

Ta bort lagerbladet och tillsätt balsamvinäger, salt, peppar och crème fraiche. Mixa i kastrullen med stavmixer och strö i riven parmesan som får smälta, rör runt. Droppa över lite olivolja. Servera med ett gott bröd.

Näringsinnehåll: Energi (kcal)

450

Protein (g)

15

Fett (g)

23

Kolhydrater (g)

44

Bild:

Sanna Livijn Wexell