Pontus Frithiofs kick ass burger
Pontus Frithiof

Pontus Frithiofs kick ass burger

30 minEnkelt
477,45 kr
4 portioner42,89 kr per portion
Pontus Frithiof har skapat en hamburgare med extra allt, eller vad sägs om bacon, ost, avokado och dressing med pickles? Galet god!

Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
150 gÄkta Majonnäs
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
1 dlPickles
1 mskVitvinsvinäger
Burgare
3 krmSvartpeppar Malen
4 stHamburgerbröd
1 stAvokado
1 tskVit balsamvinäger
1 stBifftomat
1 mskOlivolja
0,5 stRödlök
60 gPrästost Skivad
1 stIsbergssallat
140 gBacon Skivat
1 tskSalt Fint
500 gKöttfärs - Nöt
Instruktioner
1

Burgare: Blanda färsen med salt och peppar efter smak och dela upp den i 4 jämnstora hamburgare. Grilla hamburgarna på hög temperatur, pensla med olja, salta och peppra. Eller stek dem i lite olja i en stekpanna.

2

Skär salladshuvudet (ett helt litet eller ett halvt stort salladshuvud) i 4 jämnstora skivor och dressa lätt med lite olja och vinäger. Skär tomaten i 4 jämnstora skivor och skala och finstrimla rödlöken.

3

Dressing: Finhacka pickles och blanda med 1,5 dl majonnäs, vinäger och persilja till en dressing, smaka av med salt och peppar.

4

Burgare: Grilla eller stek bacon. Lägg en skiva ost ovanpå de stekta burgarna och toppa med nygrillad bacon.

5

Lägg en klick dressing i botten av varje bröd och lägg sedan på sallad, bifftomatskiva, avokado skuren i fyra klyftor och rödlöksskivor. Toppa med hamburgarna och bacon och avsluta med ovandelen av bröden. Ät och njut!

Näringsvärde: 801 kcal, 40 g protein, 54 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell