Pommes med grillad chorizo och fänkålsdipp
Mari Bergman

Pommes med grillad chorizo och fänkålsdipp

40 minEnkelt
167,75 kr
4 portioner24,43 kr per portion
Pommes med korv - en riktig favoritklassiker på middagsbordet! Tips! Är du en hejare på att frittera så kan du självklart göra "riktiga" pommes och fritera potatisen i olja i stället för att rosta i ugnen.

Tillbehör
250 gVanliga morötter
1 mskOlivolja
600 gChorizo
Fänkålsdipp
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 tskVit balsamvinäger
0,5 stFänkål Färsk
Pommes
1 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
0,5 tskSalt Fint
700 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Pommes: Tvätta och skär potatisen i pommesfritesstora stänger. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och vänd runt med salt och olja så att oljan täcker all potatis ordentligt. Sprid ut pommesfritsen på plåten så att de inte ligger emot varandra. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills pommesfritsen har fått fin gyllenbrun stekyta.

2

Fänkålsdipp: Skölj och grovhacka fänkålen och blanda med yoghurt. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

3

Tillbehör: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna ca 5-7 min tills korven är genomstekt.

4

Skala och skär morötterna i stavar.

Servera korven med pommes, fänkålsdipp och morotsstavar.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.floryd.se

Näringsvärde: 695 kcal, 27 g protein, 47 g fett, 40 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell