Poke bowl med tonfisk

Poke bowl med tonfisk

30 minEnkelt
580,45 kr
4 portioner65,98 kr per portion
Streetfood från Hawaii, bara det låter spännande nog för att prova på! Grunden i Poké består av ris, marinerad fisk och grönsaker.

400 gFärsk tonfisk
4 dlSushiris
Marinad
2 mskRisvinäger
1 mskSesamolja
1 mskFärsk ingefära
0,5 dlJapansk soja
1 stSalladslök
Tillbehör
0,5 stGurka
1 tskChiliflakes
3 stSchalottenlök
1 mskKoriander - färsk
0,5 dlCashewnötter Naturella
1 stAvokado
0,5 stMango Färsk
1 mskSesamfrö
2 dlEdamamebönor
Instruktioner
1

Koka riset och låt det svalna.

2

Skär fisken i ca 2x2 cm stora kuber.

3

Riv ingefäran och skiva salladslöken. Rör sedan ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i fisken. Låt stå några minuter.

4

Koka edamamebönorna lätt.

5

Hacka avokado, schalottenlök och mango. Skala och skiva/dela gurkan.

6

Fördela det kokta riset, fisken och grönsakerna i portionsskålar. Toppa med cashewnötter, färsk koriander, chiliflakes och sesamfrön. Servera direkt.

Tips: Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet. Vill du ha mer smak? Blanda ner lite av marinaden som fisken legat i.

: Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet. Vill du ha mer smak? Blanda ner lite av marinaden som fisken legat i.

Bild:

Julia Olsson