Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Poké Bowl med frasig tofu

Foto: Sanna Livijn Wexell Poké Bowl med frasig tofu

Trenden med Poké bowl är äntligen här! Den här vegetariska skålen serveras med bland annat frasig tofu, sojabönor, marinerad rödkål och en fräsch sojadipp. Tips, den här rätten är godast att äta nygjord men håller sig ca 1-2 dagar i kylen. (Tastelines vegokasse v6 2017) (MatHems vegetariska matkasse v5 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Poké Bowl: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Tina mangon och sojabönorna.
2. Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Skölj och strimla salladslöken. Blanda samman i en skål och riv i limeskal från 1 lime och pressa i limesaft från 1/2 lime. Skala och riv i ingefära. Tillsätt tinad mango och sojabönor. Blanda om och smaka av med lite salt.

3. Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt. Massera kålen med händerna och låt stå till servering.

4. Sojadipp: Blanda samman soja, olja, limesaft, honung, riven ingefära och chiliflakes i en skål.

5. Frasig tofu: Tärna tofun. Blanda maizena, chiliflakes och salt på en tallrik. Vänd tofubitarna i maizenablandningen så att det täcker runt om.
6. Hetta upp olja i en panna och låt den bli varm. Stek tofun på hög värme runt om ca 5 min så att den blir krispig.

7. Montering: Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med mangoblandningen, rödkål och tofu runt om. Ringla över dressing vid servering.

Recept: Mari Bergman
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 519 kcal, 16 g protein, 16 g fett, 68 g kolhydrater.

Ca 52,64 kr/port Summa 210,55 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst