Recept | Huvudrätt | Nötkött

Pluras pannbiff med stekt lök och kokt potatis

Foto: Linnea Swärd Pluras pannbiff med stekt lök och kokt potatis

Plura Jonsson bjuder på klassiska pannbiffar med stekt lök och kokt potatis. Serveras med en klick lingonsylt. (Tastelines matkasse v35 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader och koka potatisen i saltat vatten.

2. Biffar: Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd. Salta och peppra. Tillsätt sedan mjölk och vatten. Blanda samman allting med händerna, det ska bli en förhållandevis lös smet, tillsätt mer vatten om smeten känns torr.

3. Tillbehör: Börja nu steka löken, den kan gå på svag värme under tiden du steker pannbiffarna, vänd löken då och då.

4. Biffar: Spola händerna i kallt vatten och börja rulla pannbiffarna, forma dem som stora köttbullar och platta sedan till dem, lägg dem på en skärbräda som spolats med kallt vatten, detta förhindrar att de klibbar fast.

5. Hetta upp en stekpanna med smör, stek sedan biffarna tills de får vacker färg på båda sidor.

6. Skysås: Häll i hälften av vattnet i pannan och låt småputtra någon minut. Lyft ur biffarna, och håll dem varma i ugnen på låg värme. Häll i resten av vattnet i stekpannan, smula i lite av en buljongtärning och några stänk soja, koka ihop något och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp biffarna på ett serveringsfat och placera löken över. Servera med kokt potatis, skysåsen och lingonsylt.

Recept: Plura Jonsson

Näringsvärde:
Kcal: 510
Fett: 17 g
Protein: 33 g
Kolhydrater: 53 g

Ca 44,43 kr/port Summa 177,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Tova :

Fantasilöst, tråkigt och inte alls i klass med övriga recept.

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst