Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Pluras kycklingschnitzel med klyftpotatis och ruccola

Foto: Linnea Swärd Pluras kycklingschnitzel med klyftpotatis och ruccola

En fräsch rätt som Plura avnjöt en varm kväll i Venedig!(Tastelines matkasse v48 2013) (Tastelines 2-personerskasse v32 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och klyfta potatisen, lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra, strö över timjan. Ringla olivolja över och rör om potatisen så att den täcks av olivoljan och kryddorna. Låt gå i ugnen cirka 45 min.

2. Schnitzel: Om du har hela kycklingfiléer så lägg
en kycklingfilé i en bärkasse av plast. Banka sedan försiktigt ut den till en schnitzel, så tunn som möjligt, använd en liten stekpanna eller en brödkavel. Upprepa med resten av filéerna. Gnid in dem med olivolja, salta och peppra och strö rosmarin över på båda sidor.

3. Hetta upp en grillpanna tills den blir ordentligt het. Ett tips är att aldrig ha olja i en grillpanna, den ska vara torr och så het som möjligt, olja in det som ska grillas i stället. Lägg kycklingschnitzlarna på grillen och grilla 2 minuter på varje sida. Det går även bra att använda en vanlig stekpanna.

Servera med en citronklyfta och sköljd ruccolasallad som ni stänkt lite olja och citron på. Det räcker gott så. Har ni hungriga barn, som jag, så servera ugnsstekt klyftpotatis till.

Recept: Plura Jonsson

Näringsvärde:
Kcal: 451
Fett: 16 g
Protein: 41 g
Kolhydrater: 29 g

Ca 43,99 kr/port Summa 175,95 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst