Recept | Huvudrätt | Ris, Gryn & Mjöl

Pizza Prosciutto

Foto: Kerstin Eriksson Pizza Prosciutto

Hembakad pizza som får god smak av prosciutto och färsk ruccola - perfekt till helgmiddagen eller att dela upp i trekanter och lägga upp på buffébordet.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Pizzadeg:
1. Lös upp jästen tillsammans med ljummet vatten.
2. Tillsätt mjöl, olivolja, salt och strösocker. Knåda ordentligt i ett par minuter. Lägg ner degen i en stor bunke och täck över med en bakhandduk. Mjöla degen lite så den inte fastnar i bunken. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 60 min eller i kyl i ca 4 timmar.

Tomatsås
1. Pressa vitlöken och fräs i olivolja i en kastrull.
2. Rör ned tomatpurén och blanda sedan ner resterande ingredienser. Koka upp och låt såsen sjuda 30 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
3. Smaka av med salt och ev svartpeppar. Låt pizzasåsen svalna något innan den fördelas på pizzorna.

Pizza
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela degen i 4 delar och forma till bollar, låt jäsa 15 minuter.
3. Kavla ut varje degbit tunt och lägg över på en plåt med bakplåtspapper innan du toppar pizzan.
4. Bred ut tomatsås på pizzorna och toppa med ost.
5. Grädda pizzan längst ned i ugnen tills den fått fin färg. Kontrollera om den är klar genom att kika på undersidan, då den har fin färg är pizzan klart. Upprepa med de övriga tre pizzorna.
6. Dela/skär prosciutton i lite mindre bitar och toppa pizzorna med detta + lite ruccola.

Recept: Malin Juhanisdotter
Foto: Kerstin Eriksson

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst