Pizza med cheddar, grönkål och bacon
Mari Bergman

Pizza med cheddar, grönkål och bacon

30 minEnkelt
339,45 kr
4 portioner41,41 kr per portion
Den här pizzan är en så kallad pizza bianco viker betyder att man inte använder sig av en tomatsås. Istället använder man creme fraiche vilket blir fantastiskt gott med grönkålen, rödlöken och knaprigt bacon. Till pizzan serveras en fräsch päronsallad, en oslagbar kombination!

Pizza
0,5 mskOlivolja
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
50 gGrönkål
140 gBacon Skivat
75 gRiven Ost
50 gGrana Padano
550 gPizzadeg
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmFlingsalt
1 stSchalottenlök
Päronsallad
0,5 stPersilja - färsk
150 gGrönkål
0,5 mskBalsamvinäger
1 stPäron
0,5 stSchalottenlök
1 krmFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Pizza: Skölj all grönkål, även till salladen. Dra loss bladen från stammen och dela bladen i mindre bitar. Lägg undan 150 gram till päronsalladen i en skål. Fräs 50 gram grönkål i lite olivolja så att den mjuknar en aning, ca 1 min.

3

Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor.

4

Kavla ut pizzadegen på ett extra bakplåtspapper. Lägg pizzadegen på en ugnsplåt. Bred på creme fraiche och fördela riven cheddarost jämt över. Tillsätt löksskivor och grönkål. Grädda i ugnen ca 10 min.

5

Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett. Häll sedan över det på hushållspapper.

6

Päronsallad: Skölj och skiva päronet. Skala och finstrimla schalottenlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda med grönkålen i skålen och tillsätt olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

Ta ut pizzan och strö över det knaperstekta baconet samt lite salt och peppar. Riv över grana padano och servera tillsammans med päronsalladen.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 732 kcal, 19 g protein, 43 g fett, 57 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell