Recept | Huvudrätt | Övrigt

Pizza con uove e basilica

Foto: Emma Mattsson Pizza con uove e basilica

Underbar vegopizza, perfekt för fredagsmyset! Denna mättande rätt toppas med ägg, och serveras med en krispig sallad. Tips! För att inte äggen ska flyta ut över hela pizzorna kan du göra 4 små "gropar" bland grönsakerna och knäcka 1 ägg i varje "grop". (MatHems familjekasse v44 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Pizza: Skala och skiva vitlöken. Skölj och skiva zucchini och tomat tunt. Lägg ut pizzabottnarna på bakplåtspapper och bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten och fördela vitlök, zucchini och tomat på pizzorna. Strö över resten av osten och knäck två ägg på varje pizza. Gratinera i ugn i ca 12 min.

3. Sallad: Lägg upp salladen i en skål och ringla över olja och balsamvinäger.

4. Pizza: Toppa de gratinerade pizzorna med skivad avokado, basilikablad och rivet citronskal. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt och peppar.

Servera pizzorna med sallad vid sidan om.

Recept: Mari Bergman
Foto: Emma Mattsson

Näringsvärde: 667 kcal. 29 g protein, 36 g fett, 53 g kolhydrater.

Ca 69,85 kr/port Summa 279,40 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst