Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Pite palt - enkel variant

Detta recept är lite enklare att laga då vi använder potatismos istället för kokt potatis

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Skölj, skala och riv den råa potatisen. Använd gärna mixer att riva i.
Häll bort vattnet som finns i den rivna potatisen.
Blanda ihop de rivna potatisarna med mjölet och potatismospulvret. Skär upp fläsket i små fyrkanter. Ta smet och platta ut den i handen, lägg i tärnad fläsk och gör små bollar där fläsket kommer inuti bollen.
Skölj gärna händerna i kallt vatten då du gör palterna för då går det lättare.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull där de färdiga paltarna kan läggas ner. Koka i 45 minuter.
Blir det över fläsk så stek upp det och servera till palten.
Servera tillsammans med lingonsylt och smör. Gör gärna en brunn i en palt där smöret kan smältas och övriga palt bitar doppas.

Ca 12,36 kr/port Summa 98,85 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst