Recept | Fika & tårtor | Övrigt

Pinatatårta

Foto: Susanna Livijn Wexell Pinatatårta

Barnens nya favorit bland tårtor! Den här tårtan är fylld med godis, hur kul är inte det? En piñatatårta lyfter stämningen på alla kalas, och denna goding är fylld med knapriga Non Stops. Tips: Har du ont om tid? Köp färdiga tårtbottnar!

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Förberedelser: Ta fram smöret till frostingen och låt det bli rumsvarmt. Riv skalet från citronerna med hjälp av exempelvis ett zestjärn.

Sockerkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa 2 springformar, eller använd samma form och baka i omgångar. Vi har använt en form på 20cm i diameter till denna tårta men det går givetvis att använda en större form.
3. Vispa ägg, socker och det rivna citronskalet ordentligt så det blir ljust och pösigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och blanda ner i äggsmeten.
5. Koka upp mjölken med smöret och blanda ner det, häll genast i formen/formarna och placera i ugnen i ca 35 minuter. Prova med en sticka om du känner dig osäker, kakan är klar när inget fastnar på stickan när du sticker ner den i mitten av kakan.
6. Låt sockerkakorna svalna helt, gärna i kylskåp.

Fyllning och frosting:
1. Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med citronskalet, vispa ordentligt tills smöret blivit ljust och luftigt, tillsätt florsockret och vispa försiktigt, öka hastigheten tills sockret och smöret är krämigt.
2. Tillsätt philadelphiaosten (naturell färskost) och vispa till en jämn kräm.
3. Dela sockerkakorna i 2 delar så du får 4 bottnar. Använd en stans eller ett glas för att göra hål i mitten på 2 av dina bottnar, vi använde ett glas som var 8,5 cm i diameter.
4. Placera en botten utan hål på tårtfatet och bred över med frosting (lämna ca. hälften av frostingen till att täcka kakan när den är byggd).
5. Lägg på nästa botten med hål i mitten och bred på mer frosting och upprepa med nästa botten med hål. Lägg ner önskat godis i hålet av kakan, vi använde oss av Nonstop och lägg på sista tårtbotten, täck sen hela kakan med frosting. Bli inte orolig om det ser lite ojämnt ut med frostingen, den fungerar i första han som ”klister” till ditt godis eller dekorationer. Dekorera din piñatatårta med godis.

Recept: Anna Wikner

Varor du kanske har hemma?

Ca 234,05 kr/port Summa 234,05 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst