Pias piffiga fiskbiffar med skirat smör och ärtor
Mari Bergman

Pias piffiga fiskbiffar med skirat smör och ärtor

30 minEnkelt
324,60 kr
4 portioner39,30 kr per portion
Snabba och smarriga fiskburgare som som går hem hos barnen. Ett tips är att mosa ihop potatisen med det skirade smöret och lite mjölk och servera som ett potatiskross till fisken.

Fiskbiffar
2 mskOlivolja
600 gKoljafile
1 stÄgg
1,5 mskCitron
1 tskSalt Fint
1 dlStröbröd
2 mskMat & Bak Smör
0,5 stPersilja - färsk
3 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlVispgrädde
Tillbehör
0,5 stCitron
250 gGröna Ärtor Frysta
800 gPotatis Fast
250 gKörsbärstomater
4 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och koka potatisen.

2

Fiskbiffar: Ta bort ev ben ur fisken, lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, persilja, citronsaft, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Forma 4 st biffar med vattensköljda händer och vänd i ströbröd på en tallrik.

3

Stek biffarna på båda sidor på medelvärme i en panna med olja och en klick smör tills det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10- 15 min.

4

Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål. Smält smöret i kastrullen. Skiva upp resten av citronen i klyftor, skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg upp i en skål.

Servera fiskbiffarna med kokt potatis, ärtor, tomater och skirat smör.

Näringsvärde: Kcal: 577 Fett: 29 g Protein: 28 g Kolhydrater: 48 g

Bild:

Linnea Swärd