Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Pestoinbakad majskyckling med sparrispotatis och ratatoille

Pestoinbakad majskyckling med sparrispotatis och ratatoille

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Strimla de soltorkade tomaterna och lägg dem i en skål och mosa dem med stavmixer.
Tillsätt basilika, vitlöksklyftor, parmesan och pinjenötter.
Kör allt med stavmixer till en jämn massa och späd med olivolja till önskad konsistens.
Smöra en form och lägg i kycklingfiléerna. Smeta på crème fraishen och toppa med peston. Kör in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.

Skölj sparrispotatisen och lägg på en plåt. Kör på rejält med margarin och olivolja och salta rikligt med flingsalt. Kör i ugnen på 175-200 grader i 45 minuter.

Rattatoille

Skölj och skär ner grönsakerna. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek löken. Tillsätt auberginen samt lite mer olja, fortsätt sedan med paprika och sist zucchinin.
Skär ner färska tomater och släng i, smaka av med salt, peppar, salladskrydda och lite ketchup. Låt småputtra i ca 20 min, ju längre desto bättre.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 4 st majskycklingfile fryst
  • 900 g sparrispotatis
Ca 76,38 kr/port Summa 305,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

 

29,95 kr/st
19,50 kr/st
Jmf.pris 130,00 kr/kg
st

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst