Persiljefylld strömming med grönt mos

Persiljefylld strömming med grönt mos

30 minEnkelt
280,40 kr
4 portioner32,60 kr per portion
Stekt strömming är fantastiskt gott.

Grönt mos
1 kgPotatis för Mos
3,5 dlMellanmjölk
3 mskGräslök - färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
1 dlFransk dragon
Fyllning och panering
1,5 dlGrahamsmjöl
750 gStrömmingfiléer Fryst
50 gMat & Bak Smör
1,5 dlPersilja
1 tskSalt Fint
Till servering
1 mskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
1 stCitron
500 gVanliga morötter
Instruktioner
1

Börja med moset. Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Pressa potatisen och vispa ner mjölken till lagom konsistens. Tillsätt kryddgrönt och smaka av med salt och peppar.

Lägg ut strömmingarna med köttsidan uppåt. Salta. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Lägg resten av strömmingarna ovanpå.

Vänd dem i mjölet.

Hätta upp smör i pannan. Stek strömmingarna i 3-4 minuter på varje sida.

Råriv morötterna och droppa lite olivolja och balsamvinäger. Servera strömmingarna med morötter, det gröna moset och en citronklyfta.

Bild:

Ann Lindberg