Pelles pannbiffar med söta lingon
Mari Bergman

Pelles pannbiffar med söta lingon

30 minEnkelt
290,70 kr
4 portioner35,73 kr per portion
Även ett potatismos passar fint till dessa biffar, men kokt potatis är alltid ett uppskattat tillbehör.

Tillbehör
800 gPotatis Fast
4 mskRårörda Lingon
50 gMat & Bak Smör
150 gSugarsnaps
2 krmFlingsalt
Biffar
4 stÄgg
2 mskMat & Bak Smör
400 gKalvfärs
2 dlVispgrädde
1 mskOlivolja
3 krmVitpeppar
1 tskSalt Fint
1 dlStröbröd
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten.

2

Biffar: Alla ingredienser till biffarna bör vara väl kylda. Lägg färsen i en matberedare (med kniven monterad). Lägg i äggulor och kryddor. Sätt på locket och mixa färsen en stund. Tillsätt grädden försiktigt, i en fin stråle medan mixern fortfarande går. Se till att all grädde blandas in, men var försiktig så att inte färsen får gå för länge i mixern. Risken är att temperaturen höjs och att färsen spricker, dvs delar sig.

3

Lägg hälften av ströbrödet på en tallrik. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna.

4

Stek biffarna i lite smör och olja på medelvärme. Eventuellt kan de behöva efterstekas i ugn på 150 grader en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.

5

Tillbehör: Koka sugarsnapsen 1 min i en liten kastrull med lättsaltat vatten. Sila av vattnet och lägg upp sugarsnapsen i en skål. Strö över lite flingsalt.

6

Smält smöret i samma kastrull som sugarsnapsen.

Servera pannbiffarna med skirat smör, kokt potatis, rårörda lingon och sockerärtor.

Näringsvärde: Kcal: 700 Fett: 37 g Protein: 37 g Kolhydrater: 50 g

Bild:

Linnea Swärd