Pastaknyten med spenat och färskost

Pastaknyten med spenat och färskost

30 minEnkelt
576,55 kr
4 portioner102,43 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v37) Roliga och goda pastaknyten som går hem hos hela familjen!

Till servering
60 gSalladslök
70 gRuccolasallat
0,5 dlBalsamvinäger
2 krmFlingsalt
0,5 dlOlivolja
Pastaknyten
150 gFärskost Naturell
0,5 tskFlingsalt
3 klyftaVitlök Vanlig
500 gFärska lasagneplattor
25 gMat & Bak Smör
1 krmMuskot Malen
450 gFärsk bladspenat
Till gratinering
2 dlParmesanost
Tomatsås
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 tskCayennepeppar
0,5 tskFlingsalt
2 mskVit balsamvinäger
700 gPasserade Tomater
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225°. Koka upp pastavatten i en stor kastrull.

Hetta upp en panna med en rejäl klick smör och fräs den halvtinade spenaten i några minuter. Pressa ner vitlök och smaka av med salt och riven muskot. Tillsätt 1/2 -1 dl vatten om det känns torrt. Blanda ner färskosten och rör tills den smält. Ta från plattan.

Koka lasagneplattorna i 2 -3 minuter. Häll av, spola i kallt vatten och låt rinna av. Smörj en ugnsfast form, ca 20 x 30cm. Fördela en klick av spenatblandningen på varje lasagneplatta. Vik ihop till knyten eller paket och placera i den ugnsfasta formen.

Blanda passerade tomater, vitt vin (eller balsamvinäger eller citronsaft), salt och cayennepeppar. Häll såsen över knytena. Riv parmesanosten fint och strö över pastaknytena. Gratinera i ugn på 225° i ca 15 minuter.

Skölj och lägg rucolan i en skål tillsammans med fint strimlad salladslök. Droppa gärna över lite olivolja och balsamvinäger, salta.

Servera knytena med salladen.

Om det blir någon ost över, så kan den med fördel skäras upp i små kuber och ätas som mellanmål eller tilltugg någon annan dag. Det är inte bara gott, utan nyttigt också! Ost är nämligen en bra källa på protein och genom ost får vi flera viktiga mineraler som vi behöver, ex. kalcium, zink och selen. Det finns även flera forskningsstudier som pekar på att ost ger en bättre tandhälsa.