Pasta i mild blomkålssås med gröna ärtor och bacon
Mari Bergman

Pasta i mild blomkålssås med gröna ärtor och bacon

30 minEnkelt
231,65 kr
4 portioner26,90 kr per portion
Den här blomkålssåsen är så krämig och god samtidigt som den är mild och passar de allra minsta. Ett tips för att få baconen så där härligt knapriga är att steka på ganska hög värme utan fett och sen låta de vila på ett ark papper.

Blomkålssås
2 dlMellanmjölk
0,5 stBlomkål Färsk
2 krmSvartpeppar Malen
100 gMatlagningsyoghurt Turkisk
1 mskOlivolja
1 stDill - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
Tillbehör
240 gBacon Skivat
400 gSpaghetti
250 gGröna Ärtor Frysta
Instruktioner
1

Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt mjölk, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.

2

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3

Strimla baconet och fräs det knaprigt i en panna utan fett.

4

Blomkålssås: Mixa blomkålen slät till en sås med hjälp av en stavmixer. Skölj och finhacka dillen och tillsätt. Vänd ner yoghurten och rör om ordentligt.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Tillsätt ärtorna och låt dem bli varma. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med bacon.

Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 633 kcal, 25 g protein, 30 g fett, 61 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell