Påskmousse
Hemmakock

Påskmousse

30 minEnkelt
231,60 kr
6 portioner13,60 kr per portion
Gult är påskens färg och därför blir denna härliga chokladmousse en fullträff på påskbordet. Citrussmaken gifter sig fint med den vita chokladen. Fler chokladmousserecept: Chokladmousse lchf, Mörk chokladmousse

Citrusmousse
2 stÄgg
0,5 stCitron
2 dlKesella Vanilj
5 stGelatinblad
1 stApelsin
0,75 dlStrösocker
1 dlVispgrädde
Chokladmousse
100 gVit Blockchoklad
2 dlVispgrädde
2 stÄgg
Till garnering
0,25 stCitronmeliss
25 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Börja med citronmoussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.

2

Riv citrusfrukterna och pressa ur saften. Skilj äggvitor och äggulor åt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål.

3

Vispa äggulor och socker i en annan. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen tillsammans med saft och skal från citrusfrukterna. Rör även ner kesellan.

4

Krama ur vattnet på gelatinbladen och smält dem på svag värme. Blanda ner gelatinet i äggblandningen. Vänd ner äggvitan och häll upp moussen i portionsglas. Ställ kallt att stelna.

5

Vispa grädden till den vita moussen. Dela chokladen i rutor och smält chokladen i vattenbad på svag värme eller i mikrovågsugnen ca 1 minut.

6

Blanda smält choklad, grädde och äggulor. Klicka ut eller spritsa ut chokladmoussen över citronmoussen och ställ kallt.

7

Garnera moussen med godisägg eller riven mörk choklad och citronmeliss.