Parmesanslungad svartkål med stekt tzayfilé och rostad potatis
Mari Bergman

Parmesanslungad svartkål med stekt tzayfilé och rostad potatis

40 minEnkelt
232,75 kr
4 portioner38,54 kr per portion
Vad sägs om krämig svartkål med parmesan, stekt tzayfilé och ugnsrostad potatis? En fantastiskt god vegorätt som du bara måste prova!

Tillbehör
125 gKörsbärstomater
Svartkål
200 gSvartkål
1 krmSalt Fint
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
75 gGrana Padano
Potatis
1 krmSalt Fint
700 gPotatis
2 mskOlivolja
Tzay
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
600 gVegetarisk File
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.

3

Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg upp i en skål.

5

Tzay: Salta och peppra tzayfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn dem ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

Servera de stekta tzayfiléerna med rostad potatis, parmesanslungad svartkål och cocktailtomater.

Näringsvärde:759 kcal, 34 g protein, 44 g fett, 55 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist