Parmesanslungad svartkål med stekt kyckling och rostad potatis
Mari Bergman

Parmesanslungad svartkål med stekt kyckling och rostad potatis

40 minEnkelt
245,35 kr
4 portioner31,06 kr per portion
Krämig svartkål med parmesan, det perfekta tillbehöret till en saftig kycklingfilé och ugnsrostad potatis. En fantastisk kombo helt enkelt!

Svartkål
1 mskOlivolja
1 dlCreme Fraiche Naturell
200 gSvartkål
50 gGrana Padano
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
Potatis
2 mskOlivolja
700 gPotatis
1 krmSalt Fint
Kyckling
1 krmSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFärsk kycklingfilé
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.

3

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen, under potatisen i ca 15-20 min.

4

Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med rostad potatis och parmesanslungad svartkål.

Näringsvärde: 613 kcal, 43 g protein, 33 g fett, 33 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist