Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Parmesanpanerad kycklingfilé med het zucchinisallad

Foto: Maddzan Lindblad Parmesanpanerad kycklingfilé med het zucchinisallad

Krispig panerad kyckling med zucchini- och avokadosallad. Gott, nyttigt och snabblagat - den ultimata vardagsmiddagen helt enkelt! (Tastelines matkasse v37 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Kyckling: Skiva kycklingfilén på längden om du inte använder minutfilé. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Finriv parmesanosten och lägg på en tallrik. Häll mjölet på en tredje tallrik. Vänd kycklingfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i parmesanosten. Lägg filéerna på en skärbräda eller fat.

2. Sallad: Skölj och grovriv zucchinin. Kärna ur avokadosarna och skär dem i skivor. Skölj och finhacka chilin och skölj och grovhacka myntan. Lägg upp zucchini och avokado på ett fat och strö över chili och mynta. Pressa över limesaft och ringla över olja. Strö över en nypa salt och peppar.

3. Kyckling: Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna ca 3 min på båda sidor så att de blir ordentligt genomstekta och får en fin gyllenbrun stekyta.

Servera de parmesanpanerade kycklingfiléerna tillsammans med zucchinisalladen.


Recept: Mari Bergman
Foto: Maddzan Lindblad

Näringsvärde:
Kcal: 506
Fett: 31 g
Protein: 48 g
Kolhydrater: 8 g

Ca 71,68 kr/port Summa 286,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Sara :

Gott!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst