Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Parmesanbiffar med tzatziki och ugnsgrönsaker

Foto: Linnea Swärd Parmesanbiffar med tzatziki och ugnsgrönsaker

Härliga vegobiffar som håller dig mätt länge. Rotfrukterna kan bytas ut till det du har hemma. Smaklig spis! (Tastelines vegokasse v5 2015)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tzatziki: Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Ta bort kärnhuset ur tomat och paprika och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda grönsakstärningarna i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

2. Rostade rotfrukter: Skala och skiva morötter och potatis tunt, använd gärna mandolin om du har. Lägg slantarna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Biffar: Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Sila av bönorna och skölj dem i kallt vatten.
4. Mixa bönorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg på en tallrik.
5. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min. Lägg över dem i en ugnsfast form och håll de varma i ugnen.

6. Tillbehör: Förväll haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och servera till biffarna, tzatzikin och de rostade rotfrukterna.

Recept: Mari Bergman
Foto: Linnea Swärd

Näringsvärde: Kcal: 712, Fett: 30 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 68 g.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst