Parmesan- och basilikabiffar med medelhavstzatziki och sockerärtor
Mari Bergman

Parmesan- och basilikabiffar med medelhavstzatziki och sockerärtor

30 minEnkelt
322,90 kr
4 portioner35,15 kr per portion
Näringsrika superenkla vegetariska biffar. Serveras med en smarrig tzatziki och härliga gröna ärtor.

Tzatziki
1 klyftaVitlök Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlYoghurt för Matlagning
1 stVanliga Tomater
1 stRöd Paprika
0,5 stGurka
2 krmSalt Fint
Tillbehör
3 dlCouscous
125 gSockerärta Färsk
Biffar
1 mskVatten
2 mskOlivolja
100 gParmesanost
2 mskMajsstärkelse
30 gBasilika - fryst
1 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
780 gKikärtor Kokta
Instruktioner
1

Tzatziki: Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Ta bort kärnhuset ur tomat och paprika och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda grönsakstärningarna i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

2

Tillbehör: Koka gryn efter anvisningar på förpackningen.

3

Biffar: Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Sila av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten.

4

Mixa samman kikärtorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, vatten, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet. Forma biffar och lägg på en tallrik.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min.

6

Tillbehör: Förväll sockerärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och servera till biffarna, tzatzikin och det nykokta grynet.

Näringsvärde: 675 KCAL 35 G PROTEIN 26 G FETT 63 G KOLHYDRATER

Bild:

Sanna Livijn Wexell