Recept | Huvudrätt | Pasta

Paolos pasta con salsiccia, pancetta e funghi

Foto: Susanna Livijn Wexell Paolos pasta con salsiccia, pancetta e funghi

Paolo Roberto bjuder på en riktig italiensk smakexplosion med hans underbara pasta con salsiccia, pancetta e funghi. (Familjematkassen v21 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull under tiden som övriga ingredienser tillreds.

2. Putsa eller skölj svampen och skär den i bitar.

3. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt svamp och finhackad lök, låt dem fräsa i ca 2-3 minuter. Strö över lite salt och peppar. Lägg sedan ner bacon och salsiccian med skinnet borttaget, skuren i små bitar. Stek dem tillsammans med lök och svamp i ca 3-4 minuter. Häll i vinet och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt ”al dente” samtidigt som de övriga ingredienserna är tillagade och klara. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Passa noga.

5. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll ner och rör snabbt ihop salsiccia-blandningen med pastan. Blanda i olivolja och hälften av persiljan. Smaka av med salt och peppar.

Servera direkt med lite överströdd persilja och eventuellt med lite grovmalen svartpeppar.

Recept: Paolo Roberto
Foto: Susanna Livijn Wexell

Näringsvärde:
727 KCAL
30 G PROTEIN
32 G FETT
77 G KOLHYDRATER

Ca 52,65 kr/port Summa 210,60 kr

Ett recept från:

Le Zie

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst