Recept | Huvudrätt | Nötkött

Pannbiffar med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås

Foto: Sanna Livijn Wexell Pannbiffar med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås

En riktigt höstinspirerad familjerätt som garanterat kommer gå hem hos både stora och små. (Tastelines Barnkasse v43 2016) (Tastelines matkasse v1 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Biffar: Blanda samman ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, timjan och dijonsenap i en bunke och låt stå och svälla ca 3 min. Tillsätt sedan färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda.
4. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt dem steka ca 3 min till.

5. Gräddsås: Tillsätt gräddmjölk, creme fraiche, vatten, soja, senap och timjan i stekpannan och låt såsen koka in lite i biffarna, ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev lite lingonsylt/rårörda lingon vid sidan om.

Recept: Mari Bergman
Foto och styling:   Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 599 kcal, 38 g protein, 22 g fett, 59 g kolhydrater.


Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Hanna :

Alla fem i familjen tyckte att denna rätt var jätte god!

Anna Svenson :

Jättegod gräddsås

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst