Pannbiffar med grillade grönsaker, fetaost och tomatsås

Pannbiffar med grillade grönsaker, fetaost och tomatsås

40 minEnkelt
222,35 kr
4 portioner15,43 kr per portion
Skäm bort dig själv i höstmörkret med dessa underbart fräscha hönspannbiffar som gifter sig otroligt bra med tillbehör från Medelhavet.

Hönspannbiffar
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt Fint
1 stÄgg
500 gHönsfärs
0,5 stGul lök
Tomatsås
2 stGul lök
500 gKrossade Tomater
0,5 mskBalsamvinäger
1 mskRapsolja
2 krmChilipulver
1 mskTorkad oregano
Balsamicosås
1 mskMat & Bak Smör
1 dlOxbuljong
1 tskMajsstärkelse
3 mskBalsamvinäger
1 stSchalottenlök
2 mskRåsocker Strö
1 klyftaVitlök
1 dlRött matlagningsvin
Grillade grönsaker
4 stPotatis
1 stRöd Paprika
2 stCitron
1 stBroccoli
1 stGul Paprika
Instruktioner
1

Hönspannbiffar: Börja med att blanda 500 gram hönsfärs med en halv finhackad gul lök och 1 ägg i en bunke. Salta, peppra och ställ därefter skålen i kylen en liten stund. när allt står på spisen och nästan är klart,ta fram bunken med köttfärs ur kylen och forma till 4 lika stora biffar. Värm lite olja i en panna och stek sedan biffarna färdigt i pannan.

Grillade/ bakade grönsaker: Dela potatis i klyftor och baka i lite olja ca 20 minuter i 225 grader.Dela broccoli i fyra delar och koka ca 2-3 minuter i kokande vatten med salt. Ta upp och låt rinna av. Grilla i het grillpanna. Dela paprikor i fyra delar och ta bort kärnhus. Grilla paprika i grillpanna.Dela citroner och grilla.

Balsamicosås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull. Häll i sockret och låt det få lite färg.

Häll på vinäger, vin och buljong. Låt koka ihop ca 20 minuter. Sila och red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Vispa i smör och smaksätt med salt och peppar.

Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i olja till glansiga. Häll på tomatkross, oregano, balsamico, eeventuellt honung och chili. Koka samman ca 10 minuter och smaksätt med salt.

När allting är klart, lägg upp på en tallrik och smula lite fetaost över.