Pannbiffar i grönpepparsås med kokt potatis och sparris
Mari Bergman

Pannbiffar i grönpepparsås med kokt potatis och sparris

30 minEnkelt
295,60 kr
4 portioner50,04 kr per portion
Goda och snabba färsbiffar i krämig grönpepparsås. Gillar du inte grönpeppar så kan du bara hoppa över dem i såsen.

Biffar
2 krmSvartpeppar Malen
500 gKöttfärs - Nöt
2 mskOlivolja
0,5 stGul lök
0,5 dlStröbröd
1 dlStandardmjölk
1 tskSalt Fint
Sås
1 dlVispgrädde
2 mskGrönpeppar i Lag
1 mskKalvfond Buljong
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 tskBalsamvinäger
1 mskMajsstärkelse
1 mskVatten
1 tskJapansk soja
Tillbehör
200 gSparris Färsk
800 gPotatis Fast
1 krmFlingsalt
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Biffar: Blanda ihop ströbrödet med vätskan och låt det svälla någon minut. Skala och finhacka löken. Tillsätt färs, lök, salt och peppar till ströbrödsblandningen och blanda om ordentligt. Forma 4 stora eller 8 lite mindre biffar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek pannbiffarna gyllenbruna, ca 3-4 min på båda sidor. Lyft över dem på en tallrik och börja med såsen.

3

Sås: Slå på vatten, grädde, fond, balsamvinäger och soja i pannan, (torka inte ur pannan). Rör ut majsenamjölet i vattnet och vispa ut i såsen. Tillsätt grovhackad grönpeppar och låt såsen sjuda på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt det småputtra till servering.

4

Förväll sparrisen i lite lättsaltat vatten. Sila av vattnet och lägg upp på ett fat. Strö över lite extra flingsalt och ringla över olivolja.

Servera pannbiffarna med kokt potatis, grönpepparsås och sparris.

Näringsvärde: Kcal:

562

Fett: 30 g. Protein: 31 g. Kolhydrater: 39 g.

Bild:

Linnea Swärd