Pankopanerade laxbollar med skördesallad och getostdipp
Mari Bergman

Pankopanerade laxbollar med skördesallad och getostdipp

40 minEnkelt
756,15 kr
4 portioner85,61 kr per portion
En färgsprakande skördesallad fylld av nyttiga vitaminer och mineraler. Tillsammans med krispiga laxbollar, krämig getostdipp och varmt bröd blir det en riktig fullträff.

Getostdipp
1 krmSvartpeppar
170 gGetost, Chevre
1 mskFärsk timjan
1 tskHonung Flytande
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
Tillbehör
1 stBaguette
Skördesallad
200 gRödbetor
200 gGulbetor
200 gPolkabetor
1 stPersilja
1 stCitron
3 krmSalt Fint
150 gSugarsnaps
1 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
100 gMorötter
1 stBroccoli
65 gSalladsmix
Pankopanerade laxbollar
400 gFärsk laxfilé
1 dlPanko
1 tskSalt Fint
1 stÄgg
1 stCitron
2 krmSvartpeppar
1 klyftaVitlök
1 mskFärsk timjan
Instruktioner
1

Pankopanerade laxbollar: Skär laxfilén i mindre bitar. Lägg laxbitar, ägg och vitlöksklyfta i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal plus 1 msk citronsaft, timjanblad, salt och peppar. Mixa till en slät färs.

2

Lägg pankoströbröd på ett fat. Rulla bollar av laxfärsen med vattensköljda händer och vänd runt bollarna i pankoströbrödet.

3

Stek laxbollarna runt om i olivolja i ca 5-7 min.

4

Getostdipp: Mixa getost, yoghurt, honung, timjanblad, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.

5

Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.

6

Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor, gulbetor och rödbetor och hyvla långa remsor av morötterna.

7

Dela sugarsnapsen på längden och finhacka persiljan.

8

Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, morotsstrimlor och laxbollar.

9

Värm brödet i ugnen.

Servera skördesalladen och laxbollarna med getostdipp och varmt bröd.

Bild:

Nurlan Emir