Recept | Huvudrätt | Fisk

Pankopanerade laxbollar med skördesallad och getostdipp

Foto: Nurlan Emir Pankopanerade laxbollar med skördesallad och getostdipp

En färgsprakande skördesallad fylld av nyttiga vitaminer och mineraler. Tillsammans med krispiga laxbollar, krämig getostdipp och varmt bröd blir det en riktig fullträff.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Pankopanerade laxbollar: Skär laxfilén i mindre bitar. Lägg laxbitar, ägg och vitlöksklyfta i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal plus 1 msk citronsaft, timjanblad, salt och peppar. Mixa till en slät färs.
2. Lägg pankoströbröd på ett fat. Rulla bollar av laxfärsen med vattensköljda händer och vänd runt bollarna i pankoströbrödet.
3. Stek laxbollarna runt om i olivolja i ca 5-7 min.

4. Getostdipp: Mixa getost, yoghurt, honung, timjanblad, salt och peppar till en slät dipp. Lägg upp i en skål och ringla över olivolja.

5. Skördesallad: Skölj salladen och lägg upp på et fat. Skär broccolin i buketter och sjud i vatten i ca 30 sek. Sila av vattnet och spola broccolin kall.
6. Skala rotfrukterna. Hyvla tunna skivor av polkabetor, gulbetor och rödbetor och hyvla långa remsor av morötterna.
7. Dela sugarsnapsen på längden och finhacka persiljan.
8. Blanda salladen med broccoli, sugarsnaps, persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Toppa med skivade betor, morotsstrimlor och laxbollar.
9. Värm brödet i ugnen.

Servera skördesalladen och laxbollarna med getostdipp och varmt bröd.

Recept: Mari Bergman

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst