Panerad spättafilé med parmesanstompad potatis
Mari Bergman

Panerad spättafilé med parmesanstompad potatis

30 minEnkelt
338,75 kr
4 portioner45,67 kr per portion
En klassisk spättafilé slår aldrig fel. Här serveras den med parmesanstompad potatis och sockerärtor. Så enkelt och gott.

Parmesanmos
1 krmSalt Fint
800 gPotatis för Mos
75 gParmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskMat & Bak Smör
Tillbehör
225 gSockerärta Fryst
Panerad spättafilé
2 stÄgg
0,5 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
600 gRödspättafile
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
1 dlVetemjöl
2 dlStröbröd
Instruktioner
1

Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

2

Spättafilé: Salta och peppra spättafiléerna på båda sidor.

3

Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll ströbröd och mjöl på varsin flat tallrik. Vänd spättafiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Lägg alla filéerna på en ren skärbräda.

4

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek spättafiléerna ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Förvara dem gärna i ugnen på 100 grader så att de håller värmen.

5

Tillbehör: Koka upp vatten till sugar snapsen och låt dem småsjuda i ca 1 min. Sila av vattnet och häll upp dem i en skål.

6

Parmesanmos: Sila av potatisvattnet och lägg upp potatisen på ett fat. Riv parmesanost över och klicka över smöret. Mosa ihop lite lätt med en gaffel och krydda med lite salt och peppar.

Servera den panerade spättafilén med parmesanstompat mos och sugarsnaps.

Näringsvärde: 698 kcal, 53 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg