Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis
Mari Bergman

Panerad rödspätta med dillig sås och kokt potatis

30 minEnkelt
448,45 kr
4 portioner45,06 kr per portion
Supergod panerad fisk med dillsås, en riktig familjefavorit!

Fisk
2 stÄgg
2 mskMat & Bak Smör
600 gRödspättafile
2 dlStröbröd
2 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Sallad
0,5 stIsbergssallat
2 mskOlivolja
2 mskVinäger
0,5 stRödlök
0,5 stStjälkselleri
Tillbehör
0,5 stCitron
800 gPotatis Fast
Dillig sås
0,5 stDill - färsk
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSalt Fint
2 mskÄkta Majonnäs
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskDijonsenap
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 100 grader.

2

Dillig sås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med lite salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Sallad: Skölj och strimla sallad och selleri och skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

4

Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Häll ströbröd på en flat tallrik. Salta och peppra fisken och vänd dem först i äggen och sedan i ströbrödet.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.

Servera den panerade rödspättan med dillig sås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.

Näringsvärde: Kcal: 662 Fett: 27 g Protein: 44 g Kolhydrater: 57 g

Bild:

Linnea Swärd