Panerad aubergine

Panerad aubergine

45 minEnkelt
202,55 kr
4 portioner13,99 kr per portion
Jag skulle nästan våga påstå att den här rätten (men med kött), är mina föräldrars paradrätt. Ni vet en rätt som det alltid bjuds på när det är helg. Väldigt mycket 70-tal.

Salladsdressing
0,5 stCitron
2 mskOlivolja
2 tskDijonsenap
0,5 tskSalt Fint
100 gKörsbärstomater
2 mskMat & Bak Smör
4 mskRapsolja
1 stAubergine
500 gPotatis
70 gSalladsmix
4 mskRödvinsvinäger
1 dlPanko
1 stÄgg
2 stSchalottenlök
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skär av ändarna och skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor.

3

Halvera potatisen och koka den i cirka 5 minuter. Häll av vattnet, lägg potatisen på en plåt, fördela 4 msk rapsolja och salt ovanpå. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter.

4

Hacka schalottenlöken smått och blanda med rödvinsvinäger i en skål. Lägg salladen i botten på ett fat. Halvera tomaterna och lägg på salladen. Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Låt stå!

5

Vispa upp ägget i en skål. Lägg panko på en tallrik, peppra och blanda.

6

Sätt en stekpanna på medelvärme och smält smöret och 4 msk rapsolja.

7

Doppa aubergineskivorna i ägget och vänd dem sedan i pankoströbrödet. Tryck till pankon lite. Stek skivorna gyllenbruna i pannan. Var försiktig med värmen!

8

Ta upp löken från vinägern och fördela över salladen. Droppa över dressingen och blanda. Servera auberginen med den rostade potatisen, salladen och béarnaisesås.

Receptet kommer från boken ”Ett stekt ägg är också middag”. Boken är skriven av Siri Barje och ges ut av Bonnier Fakta.

Bild:

Johanna Åkerberg Kassel